Novosti

 • 23/03/2020. - Zahvalnica 

          Ovim putem se zahvaljujemo POMOZI.BA udruženju dobrih ljudi, koji su Domu zdravlja u ovo teško vrijeme donirali zaštitne maske i zaštitnu opremu u svrhu suzbijanja virusa COVID-19. Također se zahvaljujemo i Mikrokreditnom društvu EKI (MKD EKI), koji je donirao finansijska sredstva, gdje je Dom zdravlja nabavio određenu opremu u svrhu suzbijanja virusa. HVALA

 
 • 20/12/2018 - NABAVKA NOVOG SANITETSKOG VOZILA

  Danas je u JZU Dom zdravlja Gradačac izvršena nabavka novog sanitetskog vozila, za potrebe prevoza hitnih pacijenata, kako bi se omogućilo brže i efikasnije pružanje medicinske pomoći. Nabavku vozila je obezbijedio JZU Dom zdravlja Gradačac, na čelu sa direktoricom Šakić dr. Almom, spec.neurologom, iz vlastitih sredstava. Vrijednost nabavke je 58 000 KM. U narednom periodu bit će izvršena nabavka još jednog sanitetskog vozila za prevoz dijaliznih bolesnika.


   

 • 23/06/2018 - Uspješno završena akreditacija timova porodične medicine

  U četvrtak, 21.juna, izvršena je vanjska ocjena 5 timova Porodične medicine od strane ovlaštenih ocjenjivača dr. Senaide Babić i dr. Zlatke Šantića. Nakon pregleda timova porodične medicine, na radnom sastanku sa Direktoricom JZU Dom zdravlja Gradačac, ocjenjivači su iznijeli veoma pozitivne dojmove o radu naših timova. Izvještaji ocjenjivača će biti proslijeđeni Komisiji imenovanoj od strane AKAZ-a, nakon čega, u narednoj sedmici, ćemo dobiti konačan izvještaj o rezultatima pregleda. Pod pojmom sertifikacija podrazumijevamo postupak kojim se ocjenjuje i potvrđuje da zdravstvena ustanova zadovoljava objavljene optimalne standarde sigurnosti u procesu pružanja zdravstvene zaštite, te izdavanje certifikata kao potvrdu za ispunjavanje istih. Akreditacija podrazumijeva najviši nivo kvaliteta, koji osim ispunjenosti standarda sigurnosti podrazumijeva ispunjavanje i dodatnih standarda kvaliteta u procesu pružanja zdravstvene zaštite. Vođe ovog projekta ispred JZU Dom zdravlja Gradačac su Mujanović Ilma, koordinator kvaliteta i Huseinbašić Elmira, referent za kvalitet zdravstvenih usluga, na čelu sa direktoricom Šakić dr. Almom, spec.neurologije.

  Timovi kod kojih je izvršena vanjska ocjena za sertifikaciju su:
  TIM 4- Kunić dr. Amela i Ibrahim Mujčić, medicinski tehničar
  TIM 19- Hukić dr. Mehmed i Moćić Enisa, medicinska sestra

  Timovi kod kojih je izvršena vanjska ocjena za akreditaciju su:
  TIM 9- Jusić dr. Nihad i Šarić Mufida, medicinska sestra
  TIM 10- Alić-Pašalić dr. Enisa i Doborac Alema, medicinska sestra
  TIM 14- Nezić dr. Mahir i Deliomerović Almira, medicinska sestra

  Uključivši se u proces akreditacije timova Porodične medicine, JZU Dom zdravlja Gradačac je pokazao svoju opredijeljenost za uvođenje najviših standarda kvaliteta, a sve u svrhu pružanja kvalitetnijih usluga pacijentima i poboljšanja općeg zadovoljstva našim radom.
   

 • 08/04/2018 - Donacija EKG aparata u Dom zdravlja Gradačac

  Zahvaljujući donaciji našeg sugrađanina Zorana Matkića, Dom zdravlja Gradačac jučer je dobio EKG aparat marke Schiller koji će dodatno olakšati pružanje usluga našim korisnicima u Službi hitne medicinske pomoći. Ovom prilikom se u ime osoblja Doma zdravlja Gradačac najsrdačnije zahvaljujemo Zoranu Matkiću na donaciji.


 • 26/12/2017 - Timovi porodične medicine u JZU Dom zdravlja Gradačac uspješno završili proces sertifikacije

  U JZU Dom zdravlja Gradačac je u petak, 22.12.2017. godine, upriličena svečana dodjela sertifikata za timove Porodične medicine. Sertifikate je za ukupno 16 timova porodične medicine uručila direktor Šakić dr. Alma, spec. neurolog. Nakon uručenih sertifikata iskazana je opredijeljenost za daljnji nastavak na unapređenju kvaliteta usluga u JZU Dom zdravlja Gradačac. U narednom periodu nastavit će se poslovi na sertificiranju preostala tri tima, te započeti proces akreditacije timova porodične medicine.

  Istovremeno, započet je proces sertifikacije cijele Ustanove. Cjelokupni proces sertifikacije započet je u svrhu pružanja što kvalitetnijih usluga našim pacijentima, po najvišim mogućim standardima.

 • 07/11/2017 - VANJSKA OCJENA TIMOVA PORODIČNE MEDICINE

  JZU Dom zdravlja Gradačac je u 2017.godini intenzivno pristupio procesu sertifikacije timova porodične medicine, koje organizuje Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ).

  U ponedjeljak, 6.novembra, izvršena je vanjska ocjena 16 timova Porodične medicine. Vanjsku ocjenu je izvršilo osam ovlaštenih vanjskih ocjenjivača. Nakon pregleda timova porodične medicine, na radnom sastanku sa Direktoricom JZU Dom zdravlja Gradačac, ocjenjivači su iznijeli veoma pozitivne dojmove o radu naših timova. Izvještaji ocjenjivača će biti proslijeđeni Komisiji imenovanoj od strane AKAZ-a, nakon čega, u narednoj sedmici, ćemo dobiti konačan izvještaj o rezultatima pregleda.

  Vođe ovog projekta ispred JZU Dom zdravlja Gradačac su Mujanović Ilma, koordinator kvaliteta i Huseinbašić Elmira, referent za kvalitet zdravstvenih usluga, na čelu sa direktoricom Šakić dr. Almom, spec.neurologije.

  Članovi timova koji su učestvovali u procesu priprema za sertifikaciju, i kod kojih je izvršena vanjska ocjena su:
  TIM I – Novalić dr. Rasema, doktor medicine, Kurbašić Almedina i Delić Zahra, medicinske sestre;
  TIM III – Delibašić Dženana, doktor medicine, i Ćerimović Sabaheta, medicinska sestra;
  TIM V – Mujić dr. Jasmina, spec.porodične medicine, i Sendić Mirsada, medicinska sestra;
  TIM VI – Huseinbašić dr. Edina, spec.porodične medicine, i Ahmetašević Šeherzada, medicinska sestra;
  TIM VII – Dedić dr. Sanja, doktor medicine, Moćić Enisa i Sinanović Zahida, medicinske sestre;
  TIM VIII – Halilović dr. Miralem, i Dautović Mirsada, medicinska sestra;
  TIM IX – Mujčin dr. Fatima, doktor medicine, i Šarić Mufida, medicinska sestra;
  TIM X – Alić- Pašalić dr. Enisa, spec.porodične medicine, i Doborac Alema, medicinska sestra;
  TIM XI – M.Halilovičć dr. Nusreta, spec.školske medicine i porodični ljekar, i sestra Unkić Mirela;
  TIM XII – Lipovac dr. Jasmin, doktor medicine, i Džidić Sabina, medicinska sestra;
  TIM XIII - Zlatarević dr. Svjetlana, spec.porodične medicine, i Turbić Emina, medicinska sestra;
  TIM XIV –Nezić dr. Mahir, doktor medicine, i Deliomerović Almira, medicinska sestra;
  TIM XV – Oruč dr. Zlatko, spec.porodične medicine, i Vuković Nasiha, medicinska sestra;
  TIM XVI – Siručić dr.Nejra, doktor medicine, i Topčagić Amila i Halilović Merima, medicinske sestre;
  TIM XVII – Nezić dr.Nedžmija, spec.porodične medicine, i Omerović Senada, medicinska sestra;
  TIM XVIII – Mešić-Kovačević dr. Sedina, spec.porodične medicine, i Herčinović Merima, medicinska sestra;
  Uključivši se u proces sertifikacije timova Porodične medicine, JZU Dom zdravlja Gradačac je pokazao svoju opredijeljenost za poboljšanje kvalitete rada, a sve u svrhu pružanja kvalitetnijih usluga pacijentima i poboljšanja općeg zadovoljstva u naš rad.

  Nakon sprovedene sertifikacije timova porodične medicine, Dom zdravlja Gradačac će pristupiti pripremama za sertifikaciju ostalih Službi.

  Otvorite galeriju sa slikama ovdje