Email:

info@dzgradacac.com

Broj telefona:

035 367 000

Hitna medicinska pomoć:

124

Zakazivanje termina

TERMINI

Zakazivanje termina

Zakazivanje termina se vrši ličnim dolaskom na šalter ili telefonom svakog radnog dana na broj: 035 367 097.

Prilikom zakazivanja medicinska sestra će Vas pitati za:
-Razlog dolaska (na prvi pregled, na kontrolni pregled, za savjet, po recepte...)
- Lične podatke (ime i prezime, broj telefona), zatim će Vam ponuditi prvi slobodan termin kod izabranog doktora.

Nedolazak na zakazani termin

U slučaju nedolaska u tačno zakazano vrijeme, odredit će Vam se novi termin. Ukoliko ste spriječeni da dođete u dogovorenom terminu, molimo Vas da otkažete isti pozivom na gore navedeni telefon (Izvod iz Zakona o pravima i obavezama pacijenta „Sl.novine FBiH“, br.40/10 ).

Produženi termin

Kada specifičnost bolesti ili načina liječenja nalažu duži vremenski period od perioda redovnog termina, pacijentu se može zakazati produženi zdravstveni termin (npr. prilikom pregleda pacijenta za slanje na Komisiju za utvrđivanje invalidnosti...). U svakom konkretnom slučaju sestra će u dogovoru sa ljekarom, sama predvidjeti produženi zdravstveni termin, i o istom obavijestiti pacijenta.

Telefonske konsultacije

Ukoliko niste u mogučnosti da dođete kod svog izabranog ljekara, postoji mogučnost telefonske konsultacije u periodu od 14-15 h na broj koji koristite za zakazivanje pregleda. Ukoliko ljekar nije u mogučnosti da se odmah javi, medicinska sestra će od Vas uzeti podatke (broj kartona i broj telefona). Ljekar će vas naknadno pozvati i dati neophodne informacije o liječenju .

Podaci iz medicinske dokumentacije

Koriste se samo u svrhu liječenja. Svi zdravstveni radnici su dužni osigurati bezbjedno pohranjivanje prikupljenih informacija o pacijentima u pisanoj i elektronskoj formi. Podatke iz medicinske dokumentacije se mogu dobiti podnošenjem zahtjeva za izdavanje izvoda iz medicinske dokumentacije koji se predaje na protokol Ustanove.

Privatnost pacijenata

Biti će poštovana od strane svih zdravstvenih radnika. Razgovor, informisanje i pregled obavljaju se uz poštivanje privatnosti. Podaci dobijeni od pacijenta/roditelja su službena tajna.

Prisustvo treće osobe

Ukoliko okolnosti nalažu, za prisustvo treće osobe potreben je informirani pristanak. Najčešći razlozi prisustva treće osobe su tamo gdje se provodi nastava i kad su u tretman uključeni drugi zdravstveni radnici. Pribavljanje informativnog pristanka za prisustvo treće osobe vrši ljekar, zdravstveni saradnik ili medicinska sestra. Pribavljanje pristanka počinje predstavljanjem treće osobe i objašnjenjem razloga prisustva treće osobe.