Email:

info@dzgradacac.com

Broj telefona:

035 367 000

Hitna medicinska pomoć:

124

Dom Zdravlja Gradačac je dobio savremeni RTG uređaj

Dom Zdravlja Gradačac je dobio danas savremeni RTG uređaj, vrijednosti 131.000 KM, zahvaljujuci razumijevanju i pomoci Grada Gradačac, Vlade TK i organizacije UNDP. Takođe doniran je dio uređaja kojim ćemo digitalizovati postojeći mamograf, čime ćemo dobiti brzu i tačniju dijagnostiku oboljenja dojke kod zena, a naročito je važno rano otkrivanje malignih oboljenja dojke. Osim toga dobili smo i PACS sistem uz ovaj RTG aparat koji omogućuje da sliku sa RTG aparata moze da vidi doktor u SHMP, pneumoftizoog, radiolog i doktori porodicne medicine.

Ova dva dodatna dijela su nas kostala 85.000 KM i sredstva za to smo dobili od Grada Gradačac.

Takođe smo danas dobili i novi Autoklav, aparat za sterilizaciju hirurških instrumenata, koji smo kupili vlastitim sredstvima. Iznos nabavke je 25.000 KM.

Do kraja mjeseca oktobra, dobit ćemo dvije peći na pelet koje smo dobili zahvaljujuci pomoci Vlade TK, tačnije Ministarstva za ekologiju i zastitu okoliša. Do sad smo imali peći na ugalj koje su trošile godišnje preko 300 tona uglja, tako da smo bili jedan od većih zagađivača zraka u Gradačcu, a sad ćemo imati grijanje koje neće toliko zagađivati okoliš, a i bolje ćemo grijati našu ustanovu.

Takođe, informišemo naše sugrađane da smo zahvaljujući saradnji sa ZZO TK i UKC Tuzla, potpisali Ugovor sa UKC Tuzla, kojim smo omogućili da nam dolaze specijaliste onih grana medicine koje nemamo u Gradačcu. Tako je dermatolog počeo da dolazi 06.10.2021. i dolazit će svake druge srijede u našu Ustanovu. Specijalista ORL će nam početi dolaziti svakog petka od 05.11.21. A takođe smo u proceduri da nam sto prije počne da dolazi i ortoped. Organizovan je dolazak hirurga svakog četvrtka u Dom zdravlja.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Nedavno objavljeno